Aanvraagperiode subsidie regeling 'Er zit muziek in ieder kind'

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft voor de subsidie "Er zit muziek in ieder kind" een derde aanvraagronde geopend die duurt tot en met 14 september 2010. Het programma Er zit muziek in ieder kind heeft tot doel muziekeducatie aan kinderen tussen 4 en 12 jaar te bevorderen.

Eerste aanvraagronde

In de eerste ronde zijn de volgende vier muziekeducatieve projecten gehonoreerd:

  • De Lindenberg (Nijmegen) met het project Music in me (€600.463)
  • Aslan Muziek Centrum (Amsterdam) met het project MuziekTalent Express (€631.895)
  • De Muzerie (Zwolle) met het project Ieder kind een instrument (€355.500)
  • FluXus (Zaandam) met het project Muziek maakt school (€393.300).

Daarnaast zijn er twee ondersteunende projectaanvragen gehonoreerd: Prinses Christina Concours (landelijk) met het project Classic Express (€300.000) en het Concertgebouw Fonds (Amsterdam) met Teresa Carreño (€ 32.700). Op 30 april jl. is de inschrijving voor de tweede ronde gesloten. De aanvragen daarvoor worden de komende weken beoordeeld.

Aanleiding openen extra aanvraagronde

Aanleiding voor het openen van de extra ronde is dat het fonds graag meer projecten de kans wil geven mee te doen aan het programma. Aanvragen die in de eerste of tweede ronde niet worden gehonoreerd, kunnen in de derde ronde een herziene aanvraag indienen. Naar aanleiding van de eerste ronde constateert de commissie in het algemeen dat in de aanvragen meer sprake mag zijn van inhoudelijke samenwerking met het onderwijs en dat projecten naast doelgerichtheid (het leren zingen en het bespelen van een instrument) meer aandacht mogen hebben voor een methode om de muzikaliteit bij kinderen te ontwikkelen. Verder kan de rol van amateurverenigingen beter worden uitgewerkt, bijvoorbeeld in het vervolgtraject.

Doelstelling programma

Het programma Er zit muziek in ieder kind heeft tot doel muziekeducatie aan kinderen tussen 4 en 12 jaar te bevorderen.

Meer informatie

Subsidies en fondsen voor muziek