Ondernemen en investeren

Aanvragers Subsidieregeling praktijkleren ontvangen maximale subsidiebedrag van Euro 2.700,-

De subsidieaanvragen van de Subsidieregeling praktijkleren ontvangen voor ontvangen het maximale uit te keren subsidiebedrag van Euro 2.700,-. Met de Subsidieregeling praktijkleren wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden.

Vervanging

De nieuwe regeling geldt als vervanging voor de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA) voor het onderwijsdeel. De subsidie is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding.

Doel Subsidieregeling praktijkleren

De Subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. De regeling richt zich vooral op:

  • kwetsbare groepen binnen de arbeidsmarkt bij wie jeugdwerkloosheid een groot probleem is;
  • studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort ontstaat aan gekwalificeerd en wetenschappelijk personeel, dat onmisbaar is voor de Nederlandse kenniseconomie.

Meeste aanvragen uit mkb

De meerderheid van ongeveer 18.000 aanvragers behoort tot het midden- en kleinbedrijf. Kleine bedrijven met maximaal 25 medewerkers vormen 63% van de aanvragende leerbedrijven. Ongeveer 30% van de aanvragers behoort tot de middelgrote bedrijven met 25 tot 250 medewerkers. De resterende 7% behoort tot grote bedrijven met meer dan 250 medewerkers in dienst.

Meer informatie

Subsidieregeling praktijkleren

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden