Kunst, cultuur en media

Bernhard Cultuurfonds Brabant verstrekt 2e kwartaal EUR 156.800,- aan subsidie en garantiebijdragen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft 53 garantiebijdragen verleend voor activiteiten op het gebied van geschiedenis, letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud. Het gaat om EUR 156.800.

Subsidie voor diverse doelen en organisaties

In de kwartaalronde van juni van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant is aan een rijke variëteit organisaties een bijdrage toegekend. Zo heeft de stichting Judka Theatermakers uit 's-Hertogenbosch een bijdrage van EUR 2.500,- ontvangen voor jongerentheaterproductie . La Citta Mobile uit Eindhoven kreeg EUR 2.000,- voor het opzetten van verschillende multimediale projecten.

Subsidie Fotografie, muziek en begraafplaats

Voor de Stichting Begraafplaatsen Roosendaal was er EUR 1.900,- voor het uitgeven van een boek betreffende de historische R.K. begraafplaats te Roosendaal. Kamerkoor Voice Irene uit Dongen ontvangt een bijdrage van EUR 1.000,- voor het geven van twee concerten samen met een symfonieorkest. Fotogroep FOMO uit Tilburg heeft een bijdrage ontvangen van EUR 2.700,- voor een verlichtingssysteem op expositieborden.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigen ze aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kunnen ze jaarlijks bijna vierduizend projecten en personen ondersteunen. Dat maakt het Prins Bernhard Cultuurfonds, met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen, een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland.