Arbeid en werkgelegenheid

Europese subsidie voor scholing werknemers Flevoziekenhuis

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten een Europese bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het project Lerend Flevoziekenhuis. In een jaar tijd krijgen meer dan 900 werknemers van het Almeerse ziekenhuis een of meerdere trainingen.

Subsidie

De bijdrage bedraagt maximaal 310.573 euro. Het project kost in totaal 621.147 euro. In de afgelopen jaren is de gezondheidszorg de snelst groeiende sector van de Nederlandse economie geweest en de verwachting is dat dit de komende jaren zo zal blijven. Demografische en technologisch ontwikkelingen en een toename van de welvaart dragen bij aan de gestegen uitgaven van de gezondheidszorg. Tegelijkertijd hebben door het kabinet aangekondigde maatregelen tot doel om de vraag naar zorg af te remmen, te besparen op de personeelskosten en de doelmatigheid van het werk te vergroten.

Scholing

Scholing van medewerkers is voor het Flevoziekenhuis in Almere essentieel. Daardoor kan het ziekenhuis inspelen op de toegenomen vraag naar zorg. Daarnaast is training belangrijk omdat er steeds meer eisen worden gesteld aan het ziekenhuispersoneel. Er is een programma opgesteld met verschillende scholingsactiviteiten, met als doel de inzetbaarheid van het personeel te vergroten en de vakkennis van het personeel te vergroten op het gebied van zorg, hulpverlening en vaktechnische vaardigheden. Binnen het project zullen 918 medewerkers van het ziekenhuis één of meer trainingen volgen.

Looptijd subsidie

De looptijd van het project is van 1 januari tot en met 31 december.