Maatschappij en samenleving

Geld voor kinderen in een achterstand situatie

Omdat we regelmatig vragen krijgen over subsidies en fondsen voor projecten gericht op kinderen in een achterstand situatie willen we periodiek aandacht besteden aan specifieke fondsen en subsidies gericht op dit doel. De aandacht gaat hierbij uit naar subsidies en fondsen specifiek gericht op projecten gericht op zaken als pleegzorg, onderwijs, mishandeling, spijbelen, preventie vroegtijdige schooluitval, etc.

We trappen af met informatie over een specifiek fonds gericht op kinderen die hulp nodig hebben.
 

Goede doelen vermogensfonds voor kinderen in de leeftijd van zes tot achttien jaar die hulp nodig hebben

Het fonds ondersteunt financieel (onderzoeks-)projecten op het gebied van pleegzorg , onderwijs en vorming gericht op het ontwikkelen van talenten in de ruimste zin des woord. Daarnaast draagt het fonds financieel bij aan het naleven van kinderrechten en het adresseren van actuele maatschappelijke problemen zoals het verminderen van schooluitval en kindermishandeling en armoedebeleid. 
 
Voorts besteedt het fonds een jaarlijks vast te stellen bedrag aan vakantiekampen voor kinderen in een achterstand situatie.
 
Het streven is om de helft van de jaarlijks te besteden middelen als giften te doen toekomen aan grote meetbare projecten waar het fonds proactief bij betrokken is. Bij de beoordeling van de aanvragen weegt zwaar of hulp in het reguliere circuit dan wel andere hulp al dan niet beschikbaar is. Waar mogelijk stimuleert de Stichting de sociale interactie tussen kansarme en niet kansarme kinderen.
 

Meer informatie

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden