Landbouw, visserij en platteland

Nieuwe of gewijzigde subsidies Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Regeling LNV-subsidies is gewijzigd. Deze wijzigingen hebben o.a. betrekking op Investeringen in technieken ter vermindering van de uitstoot fijn stof en Investeringen in elektronische registratie- en meldapparatuur.

Investeringen in technieken ter vermindering van de uitstoot fijn stof

Landbouwondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor investeringen in technieken die de uitstoot van fijn stof verminderen. Deze regeling geldt voor landbouwondernemingen die de grenswaarde voor zwevende deeltjes overschrijden of dreigen te overschrijden.

Subsidiebedragen

De kosten die vergoed kunnen worden zijn: de technische uitrusting voor filterwanden, regelapparatuur, noodzakelijke software en hardware, opslagvoorziening van gevaarlijke stoffen en installatiekosten. De subsidie bedraagt 60% van de subsidiabele kosten.

Investeringen in elektronische registratie- en meldapparatuur

Subsidie voor de eigenaar van een vissersvaartuig voor de aanschaf en installatie van elektronische registratie- en meldapparatuur aan boord van: een vissersvaartuig met een lengte over alles van meer dan 24 meter, of een vissersvaartuig met een lengte over alles van 15 tot en met 24 meter.