Natuur, milieu en energie

Nieuwe subsidie duurzame energie

De subsidie TERM Innovatieve Vergassingstechnieken geeft subsidie aan projecten die voor Nederland nieuwe of vernieuwende vergassingstechnologieën demonstreren.

Verduurzaming van de energievoorziening

De verduurzaming van de energievoorziening is een belangrijk speerpunt van het kabinetsbeleid. Dit beleid wordt verder uitgewerkt in het werkprogramma Schoon en Zuinig. Het kabinet zet met het werkprogramma Schoon en Zuinig in op 20% hernieuwTERM Innovatieve Vergassingstechniekenbare energie in 2020 en zal daarvoor onder meer gebruik maken van biomassa en reststromen.

De tender voor Innovatieve Vergassingstechnieken is een van de onderdelen van het thema Nieuw Gas binnen de Innovatieagenda Energie. De regeling TERM Innovatieve Vergassingstechnieken bestaat uit twee delen:

  1. Voorbereidingsstudies: Maximaal 25.000 euro per projectvoorstel, er is 200.000 euro beschikbaar.
  2. Demonstratieprojecten: Maximaal 4 miljoen euro per voorstel, er is 12 miljoen euro beschikbaar.

Aanvragen

Tot 31 maart 2010 (17.00 uur) kunt u uw aanvragen indienen.

Let op: De aanvragen voor de regeling TERM Innovatieve Vergassingstechnieken moeten uiterlijk op de sluitingsdatum vóór 17.00 uur van de betreffende indieningperiode bij SenterNovem binnen zijn.

Dit geldt ook voor aanvragen die u per post verstuurt. Wij wijzen er op dat gevolgen van zaken als bijvoorbeeld postvertraging voor het risico van de aanvrager zijn en dat te laat binnengekomen aanvragen door ons niet in behandeling worden genomen.