Onderwijs

Programma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren

Dit voorjaar start het nieuwe onderzoeksprogramma Maatschappelijk Verantwoord Innoveren, Ethische en maatschappelijke verkenning van wetenschap en technologie (MVI).

Toepassing

Dit programma is gericht op het pro-actief onderzoeken van de ethische en maatschappelijke aspecten van innovatietrajecten. Daarbij gaat het om vraagstukken rond technologische ontwikkelingen waarvan met goede reden is te vermoeden dat zij ingrijpende (zowel positieve als negatieve) effecten zullen hebben op individu en/of samenleving.

Samenwerkingsverband

Het MVI-programma is een samenwerkingsverband van de NWO-onderdelen Geesteswetenschappen, Maatschappij- en Gedragswetenschappen en WOTRO Science for Global Development, ZonMwen de Technologiestichting STW met zes ministeries, te weten BZK, BuZa, Defensie, LNV, OCW en VWS.

Call for Proposals

De Call for Proposals zal er in het uitgaan. Kort daarna zal deze call op een bijeenkomst worden toegelicht en is er gelegenheid voor onderzoekers om contacten te leggen met andere onderzoekers met het oog op het gezamenlijk indienen van onderzoeksvoorstellen. Intensieve samenwerking tussen alfa-, beta-/technologische en gamma-onderzoekers is namelijk een belangrijk uitgangspunt in het programma.