Kunst, cultuur en media

Programmering erfgoed en hedendaagse kunst

Om instellingen de kans te bieden om het experiment aan te gaan, biedt de Mondriaan Stichting ondersteuning voor een reeks inhoudelijk samenhangende activiteiten, die zich bijvoorbeeld richt op vernieuwing, samenwerking, kennis en debat.

Aanvragen

Aanvragen voor programmeringen die de positionering en herkenbaarheid van een instelling als uitgangspunt hebben, die vernieuwing stimuleren binnen de sector of die inspelen op relevante ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving zijn bijzonder welkom. De ondersteuning van een programma geldt voor minimaal 1 en maximaal 3 jaar.

Internationale programmering door hedendaagse kunstmusea

Met de ondersteuning van internationale programma’s kunnen toonaangevende internationale ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst voor een breed publiek toegankelijk worden gemaakt. Voor beide ondersteuningsmogelijkheden is jaarlijks in totaal een miljoen euro beschikbaar, waarmee de Mondriaan Stichting een beperkt aantal programmeringen kan ondersteunen.

Programmeringen van niet-rijksgesubsidieerde erfgoedorganisaties komen in aanmerking. Binnen een samenwerkingsverband is ondersteuning van rijksgesubsidieerde instellingen eveneens mogelijk, mits de samenwerkingspartner de aanvraag indient. U kunt voor één programmering tegelijkertijd ondersteuning ontvangen.