Kunst, cultuur en media

Provincie Flevoland subsidieert twaalf podiumkunst projecten

De provincie Flevoland subsidieert dit jaar twaalf culturele podiumkunstprojecten voor een totaalbedrag van 295.000 euro. Vier aanvragen zijn afgewezen. In totaal waren er dit jaar zestien subsidieaanvragen voor een cultureel podiumkunstproject ingediend.

Aanvragen 

De aanvragen zijn beoordeeld aan de hand van de criteria: provinciaal belang, financiering, cultureel ondernemerschap, artistiek interessante activiteiten en relatie met Flevoland en/of jong cultureel erfgoed. Voor het toetsen aan deze criteria heeft de provincie gebruik gemaakt van een adviescommissie bestaande uit deskundigen.

Hoogwaardig aanbod

De provincie wil met het ondersteunen en stimuleren van een hoogwaardig en divers cultuuraanbod de kwaliteit van leven van inwoners van Flevoland vergroten en de provincie op het gebied van podiumkunst landelijk op de kaart zetten.

Subsidies

Bestaande festivals als Sunsation in Lelystad en het 2 Turven Hoog Festival in Almere zijn de laatste jaren aangevuld met bijvoorbeeld het multiculturele Afrique Carib festival in Almere. Deze drie festivals ontvangen ook dit jaar weer subsidie.

Op muziekgebied hebben het Kamermuziekfestival Almere en het Apollo Ensemble zich bijzonder ontwikkeld en krijgen inmiddels internationale aandacht. Verder zijn aanvragen gehonoreerd van de stichtingen Pompeï (Botsing 1), Corrosia (Een perfecte dag in Almere, Cultuurnacht), XL De Ateliers (Kunstleven), Oord (OORD 2009), Almere City Marketing (Havenkomconcert) en Uitgast (Uitgast Festival).

Meer informatie

Subsidies en fondsen kunst, cultuur en media, toepasbaar in Flevoland
Subsidies en fondsen podiumkunsten