Kunst, cultuur en media

Provincie Noord-Holland sponsort expositie over 50-jarige Studio Sport

Studio Sport, het meest geliefde sportprogramma van de Nederlandse televisie, bestaat 50 jaar. Daarom is in Beeld en Geluid in Hilversum tot en met zondag 10 mei de tentoonstelling ‘50 jaar Studio Sport in Beeld’ te zien. Op de tentoonstelling, die vanaf vrijdag 13 februari toegankelijk is, zijn historische sporthoogtepunten en legendarische interviews te bekijken. Ook kun je zelf in de rol van presentator of regisseur stappen. De provincie Noord-Holland is sponsor van deze nieuwe en interactieve tentoonstelling.

Schaatsen, voetballen, hockey, wielrennen en zwemmen

Tijdens de tentoonstelling staat elke week in het teken van een bepaalde sport. Zo staat volgende week, in de voorjaarsvakantie, het schaatsen centraal. In de vakantieperiodes en in het weekend zijn er bovendien clinics en meet & greets met sporters en presentatoren. Kijk op de website voor het sportthema van de week en de bijbehorende activiteiten.

Sponsoring provincie

De provincie sponsort evenementen in Noord-Holland. Sport- en culturele evenementen waar Noord-Hollanders plezier aan beleven. Andere evenementen die de provincie sponsort zijn onder andere het Noord-Hollands Wielerweekend, de Wandel4daagse Alkmaar, Bevrijdingspop Haarlem en de Dam tot Damloop. Vorig jaar heeft de provincie in het Instituut voor Beeld en Geluid het fotoproject ‘Achter het kijkglas’ gesponsord.