Recensie Fondswervingonline: Handboek Fondsenwerving

Fondswervingonline is als mede uitgever van het Handboek Fondsenwerving buitengewoon trots op de positieve review van NBD Biblion over het Handboek Fondsenwerving. 

NBD Biblion is een van de weinige onafhankelijke professionele reviewers van boeken. De reviews zijn objectief, gemaakt door lezers met ervaring in desbetreffende onderwerp, en niet zelden zeer kritisch. We zijn dan ook trots op onderstaande review.
 

Handboek Fondsenwerving: een handleiding voor organisaties, stichtingen en verenigingen

De auteur is pionier en ervaringsdeskundige op het gebied van fondsenwerving en wil met het Handboek Fondsenwerving voorzien in toenemende eigen verantwoordelijkheid van burgers inzake de bekostiging van - eigen - zorg, cultuur en dergelijke.
 
Hierbij kan fondsenwerving steun en draagvlak zijn (geld, expertise, immateriële hulp).
 
Maar hoe vraag en krijg je die (ook structureel)? Het Handboek Fondsenwerving geeft in twee delen informatie over alle aspecten die relevant zijn bij succesvol fondsenwerven.
 
Het eerste deel geeft algemene (omlijstende) en achtergrondinformatie (feiten, cijfers, mogelijkheden en grenzen, definities van begrippen, methodes, principes).
 
Deel twee behandelt fondsenwerving in de praktijk: aanpak (uitgewerkt tienstappenplan), keuzes inzichtelijk maken (interactieve spelvorm), nuttige tips, adressen - en literatuurlijst.
 

Helder, overzichtelijk, deskundig en goed uitgewerkt beeld 

In totaliteit geeft de inhoud van het Handboek Fondsenwerving een helder, overzichtelijk, deskundig en goed uitgewerkt beeld van alle 'do's and don'ts' gedurende het hele traject van fondsenwerving, waardoor het door lokale non -profits uitstekend als handboek kan dienen.
Deze nieuwe editie is geheel herzien en geactualiseerd.

 

Meer informatie

Leden kunnen een online versie van de inhoud vinden in het dossier over fondsenwerving :-)