Innovatie en technologie

Ruim 215 miljoen Europese subsidie voor projecten gericht op economische ontwikkeling grensregio

De Europese Unie stelt 215 miljoen euro subsidie beschikbaar vanuit het Interreg A programma voor nieuwe projecten die bijdragen aan de economische ontwikkeling van de Nederlands-Duitse regio. Prioriteit ligt bij projecten op het gebied van economie, technologie en innovatie, regionale ontwikkelingen, integratie en maatschappij.

Er moet overigens wel sprake zijn van cofinanciering uit de eigen regio om voor deze subsidie in aanmerking te komen. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat er ook ruimte is voor projecten ten behoeve van de Waddenzee of Culturele Hoofdstad 2018. Het is de vijfde keer dat de subsidieregeling wordt opengesteld.

Projecten moeten wel cofinanciering uit de eigen regio krijgen om voor subsidie in aanmerking te komen. Op woensdag 19 november ondertekenden de bestuurders uit de grensprovincies van beide landen de samenwerkingsovereenkomst. Ook Fryslân mag zich tot die grensprovincies rekenen doordat ze via de Waddenzee aan Duitsland grenst. Ondernemers, kennisinstellingen en overheden kunnen een aanvraag voor subsidie indienen.

Het nieuwe subsidieprogramma bevat twee prioriteiten:

  • Het eerste is economie, technologie en innovatie;
  • Het tweede is duurzame regionale ontwikkelingen, integratie en maatschappij.

Nadrukkelijk wordt aangegeven dat er ook ruimte is voor projecten ten behoeve van de Waddenzee of Culturele Hoofdstad 2018. Meer informatie

Meer informatie

Interreg VA