Innovatie en technologie

Snelheid geboden bij aanvragen subsidie programma Milieu & Technologie

Sinds de opening van de subsidieronde 2010 van het programma Milieu & Technologie op 1 januari zijn al 13 aanvragen ingediend voor een bedrag van in totaal €2 miljoen. De aanvragen worden momenteel behandeld. Of en hoeveel subsidie de aanvragers echt krijgen is op dit moment nog niet te zeggen.

Over de subsidie

Het programma Milieu & Technologie stimuleert de ontwikkeling en toepassing van innovatieve processen, producten en diensten die beter zijn voor het milieu dan gangbare alternatieven. Dit levert een bedrijf vaak niet alleen milieuwinst op maar ook een voorsprong en economisch voordeel.

Het programma geeft invulling aan het milieubeleid van de overheid door subsidie te verlenen, maar ook door kennis uit te wisselen tussen bedrijven en hen te ondersteunen door het opzetten van kennisnetwerken en doelgroeptrajecten.

Subsidiebudget

In totaal is er dit jaar €5 miljoen subsidie beschikbaar voor innovatieve milieuinnovaties van MKB-bedrijven in de industrie.

Zowel projecten ter voorbereiding van de marktintroductie (marktonderzoek, partners zoeken, onderzoek naar verdere financiering, etc) als technische projecten (ontwikkeling, haalbaarheid) zijn welkom.