Bouw en monumentenzorg

Nu ook Starterslening voor een koopwoning in Waalwijk

Met de Starterslening wil de gemeente Waalwijk mensen die voor het eerst een huis kopen een steuntje in de rug geven. Per 1 november 2009 stelt de gemeente meer geld beschikbaar om op deze wijze de woningmarkt een extra impuls te geven.

De Starterslening maakt het starters mogelijk om een woning te kopen, iets wat anders wellicht onmogelijk zou zijn. De lening kan namelijk bovenop de maximale hypotheek van je eigen bank verstrekt worden. De Starterslening is gedurende de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Je hebt dus geen maandlasten de eerste drie jaar.

Over de Starterslening Koopwoning

De Starterslening is een regeling van het Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), die in een aantal steden in Nederland wordt toegepast. De Starterslening is een flexibele lening: zij beweegt mee met de ontwikkeling van het inkomen van het huishouden. De Starterslening is in het begin renteloos en aflossingsvrij. Groeit het inkomen na verloop van tijd, dan gaat het betalen van rente en aflossing hiermee in de pas lopen.

Uiteraard is de regeling voor iedere stad aangepast aan de plaatselijke situatie. Hieronder geven wij weer welke specifieke bepalingen er voor gemeente Waalwijk gelden.

Meer informatie

Subsidies, fondsen en financieringen op het gebied van bouwen
Starterslening Koopwoning Waalwijk