Landbouw, visserij en platteland

Subsidie aanvragen landelijk gebied provincie Friesland

U kunt vanaf 1 september weer subsidie aanvragen voor projecten in het landelijk gebied van de provincie Friesland, die passen binnen de thema's recreatie en toerisme, kleinschalige lokale en regionale leefbaarheidsinitiatieven en erfgoed en monumentenzorg.

Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie?

U komt in aanmerking voor subsidie wanneer uw project voldoet aan een aantal voorwaarden.

  1. Uw project past binnen één van de bovengenoemde thema's uit het provinciaal Meerjarenprogramma Landelijk Gebied:
  2. Het project voldoet aan de voorwaarden van dat thema voor subsidieverlening (zie Subsidieverordening Inrichting Landelijk Gebied) en aan de voorwaarden uit de Kadersubsidieverordening Landelijk Gebied. Beide verordeningen zijn te vinden op deze website .
  3. Uw aanvraag moet in ieder geval bestaan uit een volledig ingevuld aanvraagformulier en een projectplan volgens de 'leidraad projectomschrijving'.

Kan ik op elk gewenst moment een aanvraag indienen?

Men maakt gebruik van tenders (subsidierondes), dit betekent dat u uw aanvraag binnen een bepaalde aanvraagperiode moet indienen. Sluitingsdatum van de eerstvolgende tender is 31 januari.

Beoordeling van de aanvragen

Men beoordelt de ingediende subsidieaanvragen op grond van de doelstellingen en criteria uit de verordeningen. De gebiedsplatforms van de zes gebieden van Plattel"nsprojekten adviseren Gedeputeerde Staten over welke aanvragen in hun gebied prioriteit krijgen. Zij baseren dit advies op hun gebiedskader en jaarplannen. In principe beslissen wij binnen 13 weken na de sluitingsdatum van de aanvraagperiode over uw aanvraag.