Natuur, milieu en energie

Subsidie aanvragen voor Duurzame Biomassa Import mogelijk tot 15 oktober

Tot en met 15 oktober 17.00 uur kunt u uw aanvraag indienen voor de subsidie Duurzame Biomassa Import Het programma Duurzame Biomassa Import richt zich op het stimuleren, ondersteunen en faciliteren van de verduurzaming van de productie, de verwerking en de import van in het buitenland geproduceerde biomassa die leidt tot de toepassing van biomassa voor energie-, transport- of chemiedoeleinden in Nederland.

Waar voor subsidie

Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten projecten op innovatieve wijze bijdragen aan de verduurzaming van ketens voor biomassa. Hieronder wordt verstaan: het verduurzamen van de biomassaproductie aan de hand van het Toetsingskader Duurzame Biomassa, het ontwikkelen en toepassen van certificeringssystemen voor geïmporteerde biomassa en het tegengaan van ongewenste indirecte effecten van biomassaproductie. Indirecte effecten zijn bijvoorbeeld effecten op voedselprijzen of verschuivingen in landgebruik door ingebruikname van nieuw landbouwareaal elders.

Wie kan subsidie aanvragen?

Een aanvraag kan worden ingediend door een ondernemer of een niet-ondernemer, zoals bijvoorbeeld een niet-gouvernementele organisatie of kennisinstelling. Een organisatie kan alleen een aanvraag indienen of in een samenwerkingsverband. De penvoerder van de aanvraag moet in Nederland gevestigd zijn. Overige aanvragers in een samenwerkingsverband mogen in het buitenland gevestigd zijn. Als u twijfelt of uw project kans maakt op ondersteuning uit de regeling Duurzame Biomassa-import, dan bestaat de mogelijkheid om vooraf advies te vragen. Met een Quick Scan kunt u -vrijblijvend – een korte toets doorlopen waarin u een aantal vragen beantwoordt over het voorgenomen project. Daarna bespreekt een projectadviseur van SenterNovem met u de resultaten van de Quick Scan.