Bouw en monumentenzorg

Subsidie energiebesparing huiseigenaren Brabant

Huiseigenaren in Brabant, die hun huis laten isoleren of zonne-energie of warmte opwekken, kunnen vanaf januari 2010 weer subsidie krijgen van de provincie. De succesvolle subsidieregeling ´Brabant bespaart’ is verlengd, zodat de Brabander energie en geld kan besparen.

De provincie wil hiermee bereiken dat inwoners en (bouw-)bedrijven in Brabant minder last hebben van de gevolgen van de economische crisis.

Voorwaarden

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moeten bewoners minimaal € 1000 investeren in minimaal twee maatregelen aan hun huis. Bijvoorbeeld het isoleren van dak, gevel of vloer of het aanbrengen van HR++ glas, warmtepompen, zonnepanelen of - boilers. Voorwaarde is dat de maatregelen worden uitgevoerd door bedrijven.

Succesvol

Omdat de al bestaande regeling effectief en succesvol was gebleken, heeft de provincie dit instrument weer ingezet. Gedeputeerde Lily Jacobs: “Met de Brabant Bespaart-subsidie zijn in 2008 en 2009 meer dan 4400 huiseigenaren geholpen. Dit was twee keer zoveel als verwacht. Een goed en effectief instrument dus om deze winter door te zetten en zo inwoners te helpen om geld én energie te besparen.”

Campagne Brabant Bespaart

In totaal is € 3,25 miljoen voor subsidies voor 6500 particuliere woningeigenaren beschikbaar. De subsidie kan gecombineerd worden met andere (overheids-)subsidies en leningen, zoals de lening van de provincie waarbij huiseigenaren € 3.000 tot € 10.000 kunnen lenen voor het treffen van een maatregel. Dit tegen een rente van slechts 2% en een looptijd van 10 jaar. De regeling wordt eind deze maand met andere voordelige lening- en besparingsmogelijkheden gecommuniceerd in de ‘Brabant Bespaart’ campagne richting bewoners, bedrijven en gemeenten.

Meer informatie

Subsidieregeling ´Brabant bespaart’
Subsidies energie en milieu provincie Noord-Brabant