Zorg en welzijn

Subsidie voor bedrijven voor onderzoek mogelijkheden baan voor jonggehandicapte

MKB-bedrijven kunnen vanaf 15 februari 2010 een Wajong-adviesvoucher aanvragen. Met deze voucher kan een re-integratiebebrijf voor een werkgever onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een jonggehandicapte een baan bij een reguliere werkgever aan te bieden.

De kosten van het onderzoek worden door het ministerie van Sociale Zaken tot een maximum van € 2500 vergoed. Tot 14 februari 2011 zijn er 1000 adviesvouchers beschikbaar. Het gaat hier om een tijdelijke pilot om te kunnen bekijken of de adviesvoucher een geschikt middel is om banen voor jonggehandicapten te vinden.

Wajong Adviesvouchers

Gesubsidieerde Wajong Adviesvoucher die een MKB-ondernemer kan inleveren bij een door de minister van SZW aangewezen re-integratiebedrijf ten behoeve van een onderzoek naar en advies over de mogelijkheden om binnen het bedrijf van de MKB-ondernemer werkzaamheden in dienstbetrekking door jonggehandicapten te laten uitvoeren.

In veel gevallen hebben Wajongers niet de mogelijkheid om bestaande functies bij een reguliere ondernemer uit te oefenen. Daarvoor is het nodig om functies aan te passen en/of te creëren aan de hand van de mogelijkheden van Wajongers (jobcarving).

Om ondernemers die een kleine onderneming of een middelgrote onderneming in stand houden (MKB-ondernemers) te bewegen te laten onderzoeken welke mogelijkheden er hiertoe binnen het bedrijf zijn, is de Wajong adviesvoucher ontwikkeld; tegen inleveren van de Wajong adviesvoucher krijgt de MKB-ondernemer een onderzoek naar de mogelijkheden binnen zijn bedrijf om Wajongers te plaatsen.

Meer informatie

Wajong-adviesvoucher
Subsidies en fondsen banen en werkgelegenheid