Natuur, milieu en energie

Subsidie voor industriële warmtekrachtkoppelingen (WKK) via Stimulering Duurzame Energieproductie SDE

Grote industriële WKK’s kunnen in 2010 in aanmerking komen voor subsidie op grond van het Besluit stimulering duurzame energieproductie (SDE). De minister van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer over dit voornemen geïnformeerd in haar brief van 16 oktober 2009. Zij komt hiermee tegemoet aan de vraag van de Tweede Kamer om te voorzien in een vangnet voor grote industriële WKK (warmtekrachtkoppeling).

Subsidieaanvragen

Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden tussen 18 januari en 31 augustus 2010. De subsidieperiode bedraagt 12 jaar vanaf het moment van ingebruikname van de installatie. Het maximum subsidiebedrag per kWh in 2010 bedraagt € 0,0097. In verband met Europese regelgeving wordt slechts steun gegeven aan zogenaamde energetisch hoogrendabele WKK. Het subsidieplafond op grond van de regeling 2010 bedraagt € 168 miljoen.

Regeling aanwijzing categorieën productie-installaties duurzame energieproductie 2010

De WKK’s worden opgenomen in de ‘Regeling aanwijzing categorieën productie-installaties duurzame energieproductie 2010’. Het is de bedoeling van de minister om deze in de tweede helft van december te publiceren en de openstelling in januari 2010 te laten plaatsvinden.