Onderzoek en ontwikkeling

Subsidie voor marktonderzoek

Er is voor marktonderzoekers en marktonderzoekbureaus subsidie beschikbaar voor een literatuurstudie naar de mogelijke oorzaken van een slechte gezondheidsbeleving en op interventiemogelijkheden. 

Je kunt een subsidieaanvraag indienen voor een literatuurstudie die de stand van kennis rond gezondheidsbeleving en interventies weergeeft.

De subsidie voor marktonderzoek en de literatuurstudie naar de mogelijke oorzaken van een slechte gezondheidsbeleving en op interventiemogelijkheden zullen worden opgevolgd door een subsidieprogramma dat inzicht moet geven in de achtergrond van een slechte gezondheidsbeleving, en interventies voor werkhervatting voor de doelgroep mensen met ervaren gezondheidsbelemmeringen, willen we de stand opmaken van de huidige kennis.

Op basis daarvan kan gericht verder onderzoek gedaan worden naar de lacunes in kennis, en kunnen aanwijzingen voor mogelijke verklaringsrichtingen en effectieve interventies verder verkend worden.

Eisen aan onderzoeksbureau

Deze literatuurstudie vergt aan de ene kant dat de onderzoekers ervaring hebben met de relatie tussen gezondheid en werk. Aan de andere kant vergt de studie ervaring met gezondheidsonderzoek in algemene zin. Deze kennis is niet altijd in één onderzoeksbureau of instelling verenigd.

Meer informatie

Besluit UWV-subsidie 2010 ‘Gezondheidsbeleving’