Sport recreatie en evenementen

Subsidie voor sportevenementen

Op basis van dit besluit wordt het mogelijk subsidieaanvragen in te dienen voor proefprojecten die beogen maatschappelijke spin-off van sportevenementen te realiseren, verbeteren of versterken. Daarmee winnen sportevenementen aan maatschappelijke en economische betekenis en raken zij nog beter ingebed in de samenleving.

Wie kan subsidie aanvragen

Landelijke sportorganisaties en lokale of regionale bedrijven en instellingen die nauw betrokken zijn bij een sportevenement kunnen subsidie aanvragen voor de pilots sportevenementen. Het doel van de subsidie is te leren van de pilots voor toekomstige grote evenementen binnen de sportsector. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het sportevenement, maar ook naar de maatschappelijke mogelijkheden.

Subsidieplafond

De subsidieplafonds voor het verstrekken van projectsubsidies als bedoeld in het Beleidskader pilots sportevenementen bedragen ter zake van aanvragen die voor 1 april 2010 kunnen worden ingediend, ten behoeve van pilots die worden uitgevoerd in de periode tot en met 31 december 2011:

  1. € 1,25 miljoen voor pilots die gekoppeld zijn aan de uitvoering van sportevenementen;
  2. € 250.000,- voor pilots die gekoppeld zijn aan bidprocedures voor sportevenementen.

Meer informatie

Subsidie, fondsen en sponsors voor sport en evenementen
Beleidskader pilots sportevenementen