Maatschappij en samenleving

Subsidieaanvragen projecten maatschappelijk initiatief op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling

De tender voor de Subsidieregeling maatschappelijke organisaties en milieu (SMOM) is tussen 25 februari 2010 tot en met 25 maart 2010 om 17:00 uur. In deze periode kunnen subsidieaanvragen worden ingediend voor deze subsidie.

De SMOM-regeling ondersteunt het maatschappelijk initiatief op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling op financiële wijze. De projecten en programma's voeden het maatschappelijk debat over deze onderwerpen. Heeft u een initiatief op dit gebied waar u subsidie voor wilt aanvragen, zorg dan dat deze aanvraag tussen 25 februari 2010 tot en met 25 maart 2010 geschiedt.

Subsidieplafond

Het subsidieplafond voor het verlenen van subsidies op aanvragen wordt vastgesteld op € 3.000.000.

Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu - SMOM

De SMOM-regeling ondersteunt het maatschappelijk initiatief op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling op financiële wijze. De projecten en programma's voeden het maatschappelijk debat over deze onderwerpen. Alleen maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk komen in aanmerking voor subsidie. Op deze website leest u hoe u subsidie kunt aanvragen.

Via de SMOM-regeling kunnen maatschappelijke organisaties geld krijgen voor projecten en programma's met een bovenprovinciaal, nationaal of internationaal belang die gericht zijn op milieu of duurzame ontwikkeling. Alleen maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk komen in aanmerking voor de subsidie. Met deze financiële steun zijn deze organisaties in staat verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. De regeling draagt ook bij aan het vergroten van het luisterend vermogen van de overheid, doordat de overheid via de regeling zicht krijgt op ontwikkelingen en initiatieven in de samenleving.

Meer informatie

Subsidies en fondsen voor maatschappelijke projecten
Subsidieregeling Maatschappelijke Organisaties en Milieu - SMOM