Kunst, cultuur en media

Subsidiebudget 2015 voor productie kinderprogramma's al volledig uitgeput

Het budget dat het Mediafonds voor 2015 beschikbaar heeft voor de productie van jeugdprogramma’s is per 1 juni volledig besteed. Het budget voor de productie van algemeen drama is nagenoeg uitgeput. Het is mogelijk dat in de vergadering van 14 december 2015 een of meer projecten alsnog kunnen worden gesubsidieerd door vrijval van budget, bijvoorbeeld omdat andere projecten geen doorgang vonden.

Lef regeling

Ook het budget voor aanvragen in het kader van de LEF regeling voor experiment en vernieuwing is uitgeput, nadat het eerder dit jaar was opgehoogd tot € 150.000. Na een evaluatie in september zal het bestuur van het Mediafonds besluiten of de regeling in 2016 wordt voortgezet en welk bedrag daar in dat geval voor beschikbaar wordt gesteld. 

Mediafonds

Het Mediafonds stimuleert de totstandkoming van cultureel media-aanbod via radio, televisie en internet van de landelijke en regionale publieke media-instellingen. Het fonds verstrekt productiesubsidies en maakt de ontwikkeling mogelijk van veelbelovende programmaconcepten. Naast de beoordeling van ingediende subsidieverzoeken, organiseert het Mediafonds activiteiten die gericht zijn op talentontwikkeling en kwaliteitsbevordering, zoals evaluaties, workshops, debatten, conferenties en masterclasses.

Meer informatie

Mediafonds