Innovatie en technologie

Subsidieregeling innovatie cultuuruitingen gepubliceerd

De Subsidieregeling innovatie cultuuruitingen is nieuw gepubliceerd. Deze subsidie is bestemd voor culturele instelling voor het uitvoeren van activiteiten die erop gericht zijn nieuwe mogelijkheden te scheppen die de maatschappelijke waarde van cultuuruitingen vergroten.

Subsidie wordt alleen verstrekt indien de activiteiten in samenwerking met een of meer culturele instellingen, ondernemingen of maatschappelijke organisaties worden uitgevoerd en de aanvrager niet geacht wordt reeds subsidie te ontvangen voor deze activiteiten. De activiteiten hebben een looptijd van ten hoogste twee jaar.

Wie kan de Subsidieregeling innovatie cultuuruitingen aanvragen

Subsidie kan worden aangevraagd door elke instelling die een jaarlijkse of vierjaarlijkse subsidie ontvangt op grond van artikel 4, 4a of 4b van de Wet op het specifiek cultuurbeleid, of die anderszins een subsidie, anders dan een projectsubsidie, ontvangt in het kader van cultuurbeleid van een zelfstandig bestuursorgaan, provincie of gemeente voor een periode van ten minste een jaar.

Subsidie kan tevens worden aangevraagd door een instelling die als statutaire doelstelling heeft het behartigen van de belangen van instellingen als bedoeld in het eerste lid, voor zover zij geacht kunnen worden in het kader van de aanvraag als vertegenwoordiger van deze instellingen op te treden.