Maatschappij en samenleving

Subsidieregeling maatschappelijke organisaties en milieu SMOM tender geopend

Vanaf 17 juni is de tender 2009 van de Subsidieregeling maatschappelijke organisaties en milieu (SMOM) geopend. Maatschappelijke organisaties kunnen tot 1 september projectvoorstellen indienen. Minister Cramer heeft deze regeling onlangs gemoderniseerd. Met deze vernieuwde SMOM worden maatschappelijke organisaties gestimuleerd tot vernieuwende, maatschappelijke en oplossingsgerichte initiatieven op het terrein van milieu en duurzame ontwikkeling.

Doelgroep

De regeling staat open voor alle maatschappelijke organisaties dus niet alleen voor milieuorganisaties. Ook organisaties die nooit eerder een subsidie in het kader van de SMOM hebben ontvangen worden van harte uitgenodigd projectvoorstellen in te dienen. Er is totaal 6 miljoen euro beschikbaar, waaronder 450.000 euro voor projecten die zich richten op internationale milieusamenwerking.

Over de SMOM subsidie

Via de SMOM-regeling kunnen maatschappelijke organisaties geld krijgen voor projecten en programma's met een bovenprovinciaal, nationaal of internationaal belang die gericht zijn op milieu of duurzame ontwikkeling. Alleen maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk komen in aanmerking voor de subsidie. Met deze financiële steun zijn deze organisaties in staat verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. De regeling draagt ook bij aan het vergroten van het luisterend vermogen van de overheid, doordat de overheid via de regeling zicht krijgt op ontwikkelingen en initiatieven in de samenleving.