Sport recreatie en evenementen

Subsidies toerisme: Veel toeristische projecten Friesland met subsidie gestimuleerd

Deze subsidieverordening, van kracht geworden in 2002, is bedoeld om het toeristische en recreatieve aanbod in de provincie te bevorderen en te versterken. Voor de eerstvolgende tender kunnen in de periode 1 juli tot 1 oktober aanvragen worden ingediend.

Gesubsidieerde projecten

Gedeputeerde Staten van Friesland hebben een subsidiebedrag van in totaal euro 416.117 verdeeld over 22 projecten op het gebied van recreatie en toerisme. De projecten betreffen activiteiten als Friesland Vaart, het toeristisch aantrekkelijker maken van fietspaden zoals op Ameland, en bijdrage voor het fietsknooppuntensysteem Noordoost Friesland en subsidie voor de uitbreiding van het Hannemahûs in Harlingen.

Voor 2 projecten is geen subsidie verstrekt. Het betreft de opwaardering van het dagrecreatieterrein Eeltjemeer en een project van Beekdalhoeve Het Koningsdiep. Voor beide projecten geldt dat de financiering op andere wijze is zekergesteld.

Nog niet uitvoeringsgereed zijn de bouw van een zeilwedstrijdcentrum aan de IJsselmeerkust bij Workum en het plaatsen van een aantal recreatieve voorzieningen in Zurich. Voor deze projecten kan eventueel opnieuw subsidie worden gevraagd.

Een subsidieverzoek, voor de fietsverbinding Hilaard-Boksum, voldeed niet aan de richtlijn dat (toeristische) fietspaden die onderdeel zijn van het hoofdfietsroutenetwerk niet meer voor subsidiering in het kader van de verordening Recreatie en Toerisme in aanmerking komen.

Subsidieverordening Toerisme en Recreatie Friesland

De subsidiestroom vindt plaats in het kader van het verdelingsvoorstel subsidieverordening Toerisme en Recreatie Friesland. Deze subsidieverordening, van kracht geworden in 2002, is bedoeld om het toeristische en recreatieve aanbod in de provincie te bevorderen en te versterken. Voor de eerstvolgende tender kunnen in de periode 1 juli tot 1 oktober aanvragen worden ingediend.

Subsidiebudget

Gedeputeerde Staten hebben het beschikbare provinciale budget voor deze eerste tender vastgesteld op euro 389.205, onder voorwaarde dat provinciale staten bij de begroting een subsidieplafond voor deze verordening vaststellen.