Innovatie en technologie

Van der Hoeven opent innovatieprogramma groeiversneller

Vorige week is het startschot gegeven voor het programma Groeiversneller. Het programma helpt ambitieuze ondernemers met een omzet van enkele miljoenen in vijf jaar te laten doorgroeien naar een omzet van 20 miljoen euro.

Collega-groeiers

Het programma Groeiversneller is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en het Innovatieplatform. Onder het motto 'Uw collega-groeier is uw beste adviseur' krijgen de ondernemers in de eerste plaats ondersteuning van collega-groeiers.

Daarnaast worden zij ook bijgestaan door ervaren professionals. 'Ik kan als minister met mijn geld en met mijn faciliteiten van alles bereiken voor ondernemers. Maar heel vaak leren zij het meeste van collega's die al een stap verder zijn of die in dezelfde fase van ontwikkeling zijn als zijzelf.

Start programma groeibedrijven

In januari starten twee groepen van ruim 20 ondernemers met het programma. Elk half jaar beginnen twee nieuwe groepen aan het programma.

De uitvoering is in handen van een samenwerkingsverband van PricewaterhouseCoopers, het platform voor groeibedrijven Port4Growth, de Baak Management Centrum VNO-NCW, Philips Applied Technologies en AKD Prinsen Van Wijmen.

Meer informatie

Financieringen en kredieten