Innovatie en technologie

Vandaag laatste ronde subsidieaanvragen digitale pioniers: thema vrijstaat

Vandaag opent Digitale Pioniers de achttiende en laatste ronde voor subsidieaanvragen. Ook is tot 31 december de Digitale Pioniers Academie open voor inschrijving. De Stimuleringsregeling Digitale Pioniers richt zich op vernieuwende internetinitiatieven die bijdragen aan pluriforme informatievoorziening, meningsvorming en participatie in het publieke domein op internet.

18e ronde

Het thema voor de achttiende ronde is "Vrijstaat". Digitale Pioniers zoekt projectvoorstellen waardoor burgers de vrijstaat van het internet gebruiken om zich op nieuwe manieren te kunnen organiseren. Projecten die bijdragen aan maatschappelijke participatie en een democratische samenleving.

Subsidiebudget

Voor de achttiende ronde is in totaal 140.000 euro subsidie beschikbaar. Projecten die zelf software ontwikkelen, kunnen met maximaal €32.000 ondersteund worden. Projecten die zich op het ontsluiten van informatie of het aanbieden van een publieke dienst richten met maximaal €17.000.

Aanvragen subsidie

Aanvragen kan van 14 december tot en met 24 januari 2010. Als je de aanvraag voor 8 januari 2010 instuurt, kun je feedback op je aanvraag krijgen. 

Digitale Pioniers Academie

In januari 2010 zal er weer een nieuwe Digitale Pioniers Academie van start gaan. Binnen de academie wordt een select groepje initiatiefnemers van online maatschappelijke projecten begeleid bij het uitdenken van hun diensten. De Digitale Pioniers Academie komt voort uit de Digitale Pioniers regeling. De projecten hadden behoefte aan het begeleiden bij het professionaliseren en opschalen van hun project.

De academie bestaat uit 9 bijeenkomsten, een aantal studiedagen, een coachingstraject en een afsluitende pitch. Aan het eind van de academie moeten alle deelnemers een businessplan voor hun project geschreven hebben en beschikken over inzicht in de manier waarop hun project in de toekomst kan voortbestaan. Kijk onder het kopje academie voor meer informatie.