Kunst, cultuur en media

Voor 15 januari 2015 subsidie aanvragen voor voorbeeldstellende of beeldbepalende projecten voor kunstparticipatie, ouderenparticipatie en erfgoedparticipatie

U kunt voor 15 januari 2015 subsidie aanvragen voor voor voorbeeldstellende of beeldbepalende projecten voor kunstparticipatie, ouderenparticipatie en erfgoedparticipatie. Voor voorbeeldstellende projecten kan voor de totale duur van het project minimaal € 5.000 en maximaal € 24.999 worden aangevraagd. Voor beeldbepalende projecten kan voor de totale duur van het project minimaal € 25.000 en maximaal € 80.000 worden aangevraagd. Het Fonds subsidieert maximaal 50 procent van de totale projectkosten.

Bent u van plan om voor 15 januari 2015 een aanvraag in te dienen voor Kunstparticipatie, Ouderenparticipatie of Erfgoedparticipatie dan kunt u kiezen of u aanvraagt voor een voorbeeldstellend of beeldbepalend project. 
 

Voorbeeldprojecten

Voorbeeldprojecten zijn projecten van culturele instellingen en vrijwilligersorganisaties die bijdragen aan het doel van de regeling. Deze projecten zijn wat betreft inhoud, opzet en/of uitvoering zo aansprekend dat ze op landelijke schaal inspireren.
 

Subsidiebedragen voorbeeldprojecten

Voor de totale duur van het project kan minimaal € 5.000 en maximaal € 24.999 worden aangevraagd. Het Fonds subsidieert maximaal 50 procent van de totale projectkosten.
 

Aanvraagronden voorbeeldprojecten

Er zijn drie aanvraagrondes per jaar voor voorbeeldprojecten. De sluitingsdata zijn 15 januari, 15 april en 15 september.
 

Beeldbepalende projecten

Beeldbepalende projecten zijn projecten van instellingen die op landelijk niveau opereren en die bijdragen aan het doel van de regeling. Daarnaast is een project beeldbepalend wanneer er naar verwachting sprake zal zijn van een grote publieke belangstelling en als het project in nationaal opzicht onderscheidend is vanwege zijn unieke karakter of als het project op een bijzondere wijze bijdraagt aan de zichtbaarheid van de actieve participatie in de vrije tijd.
 

Subsidie beedbepalende projecten

Voor de totale duur van het project kan minimaal € 25.000 en maximaal € 80.000 worden aangevraagd. Het Fonds subsidieert maximaal 50 procent van de totale projectkosten.
 

Aanvraagronden beeldbepalende projecten

Er is één aanvraagronde per jaar. De eerstvolgende sluitingsdatum is 15 januari 2015.
 

Aanvragen subsidie

Lees voordat u aan een aanvraag begint goed de subsidieregeling door en bepaal of u voor een voorbeeld- of beeldbepalend project aanvraagt en vraag ruim op tijd een account aan voor Mijn Fonds op de website van de subsidieverstrekker.
 
De indientermijn voor Kunst-, Ouderen- en Erfgoedparticipatie sluit op 15 januari 2015 om 13.00 uur. 

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden