Onderwijs

Wijziging bevoorschotting subsidieregelingen VWS opleidingen tot physician assistant en tot advanced nurse practitioner

Met ingang van 1 januari is de wijze van bevoorschotting van subsidies, die op basis van de Welzijnswet 1994 en de Kaderwet volksgezondheidssubsidies worden verstrekt, op verschillende onderdelen aangepast. Hiermee werd een voortvarende indiening van deze aanvraag door de instelling beoogd.

Toepassing

Deze wijze van bevoorschotten is sindsdien ook opgenomen in de subsidieregelingen voor de opleidingen tot physician assistant en tot advanced nurse practitioner die 1 september van kracht zijn geworden.

Instellingssubsidies physician assistant en advanced nurse practitioner weer geheel bevoorschot

In de praktijk blijkt deze gewijzigde methode van bevoorschotten van instellingssubsidies evenwel een grote belasting te vormen voor de administratie van het departement en een belemmering op te werpen voor een transparant financieel beheer van het departement. Deze nadelen wegen niet op tegen het effect dat met de aangepaste bevoorschottingsmethode werd beoogd.

De onderhavige regeling maakt het besluit op dit onderdeel derhalve ongedaan, zodat instellingssubsidies gedurende de looptijd weer volledig worden bevoorschot. De subsidieregelingen voor de opleidingen tot physician assistant en tot advanced nurse practitioner worden met de onderhavige regeling dienovereenkomstig aangepast.