Natuur, milieu en energie

Wijziging subsidie grote zonneboilers subsidieregeling duurzame warmte

De subsidie voor de grote zonneboilers uit de regeling Duurzame Warmte is verlaagd zo blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

Toepassing

Het gaat daarbij om zonneboilers met een collectoroppervlak groter dan 6 m2. Deze boilers krijgen per geproduceerde GigaJoule EUR 125 subsidie. Eerder was dit nog EUR 180 per GigaJoule. Deze wijziging is van kracht per 9 augustus 2009.

Subsidie aanvragen

Aanvragen voor subsidie die vòòr deze datum zijn ingediend krijgen nog het hogere bedrag. Aanvragen ingediend vanaf 9 augustus 2009 komen in aanmerking voor het lagere bedrag.

Subsidiebudget

Het huidige budget van EUR 16 miljoen voor zonneboilers en warmtepompen blijft in ieder geval tot en met 31 december 2009 beschikbaar.

Extra voorwaarden

De minister heeft daarnaast nog als extra subsidievoorwaarde gesteld dat alle zonneboilers moeten voldoen aan de zogenoemde NEN-EN testen. Voor de kleine boilers met een collectoroppervlak tot en met 6 m2, is dit de systeemtest NEN-EN 12976. Voor de grote zonneboilers, met een collectoroppervlak groter dan 6 m2, is dit de collectortest NEN-EN 12975.

Subsidieregeling Duurzame warmte

De subsidieregeling Duurzame warmte voor bestaande woningen is voor de particuliere woningbezitter die streeft naar extra wooncomfort zonder extra kosten. Ook investeerders in woningen kunnen subsidie via Duurzame warmte ontvangen. Plaatst u in uw woning een zonneboiler, warmtepomp of een micro-warmtekrachtketel? Dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Duurzame warmte voor bestaande woningen.