Je missie bepalen

Het duurzame kledingmerk Patagonia heeft als missie “We’re in business to save our home planet”. Een korte en duidelijke missie die het eigen bedrijf, haar klanten en alle andere stakeholders duidelijk maakt wat de reden is waarom dit bedrijf bestaat. Voordat je subsidie gaat aanvragen is het goed om na te denken over je missie. Je missie staat aan de wieg van elke fondsenwervingsactiviteit en dus ook elke goede subsidieaanvraag. Bovendien kijken veel subsidieverstrekkers wat de missie van je organisatie is en of je missie overeenkomst met de aanvraag en doelstellingen van de subsidieverstrekker. Je projectaanvraag moet dus overeenkomen met je missie. In dit artikel meer informatie over het hebben van een missie.

Een missie is kort, duidelijk en zorgt voor een emotionele binding met haar stakeholders

Een korte en duidelijke missie geeft sturing aan je organisatie en haar stakeholders en maakt duidelijk waarom je organisatie bestaat. Bovendien: hoe weet je of je succesvol bent als je niet weet wat de missie van je organisatie is?

Een voorbeeld van een goed omschreven missie kun je terugvinden bij het duurzame kledingmerk Patagonia: “We’re in business to save our home planet”.

De missie is kort, duidelijk en zorgt voor een emotionele binding met haar stakeholders.

Ook je eigen missie moet kort en duidelijk zijn en aan de wieg staan van elke subsidieaanvraag van je organisatie.

Je projectaanvraag moet overeenkomen met je missie én met de doelstelling van de subsidieverstrekker

Een van de punten waar subsidieverstrekkers en fondsen naar kijken bij het beoordelen van de aanvragen is of de aanvrager een missie heeft, en of deze missie aansluit bij de projectaanvraag en bij de doelstellingen van de verstrekker.

Op het moment dat je een projectaanvraag doet die ver verwijderd is van je eigen missie en doelstelling kan de verstrekker denken dat de aanvraag uitsluitend uit financieel oogpunt is gedaan.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand