Zó begin je in 2019 met succesvolle fondsenwerving

Waar de ene organisatie zéér succesvol is bij het verwerven van subsidies en fondsen, ontvangt de andere keer op keer een afwijzing. Om 2019 succesvol te kunnen aftrappen geven we je in dit artikel aan snelstart voor een succesvoller fondsenwerving.

De juiste subsidieaanvraag indienen, ook zonder ervaring

Onvoldoende voorbereiding, incomplete stukken, een slecht onderbouwd plan of een onduidelijke begroting. Het zijn stuk voor stuk ingrediënten voor het afwijzen van je aanvraag.

Tegenwoordig is het superbelangrijk dat elke aanvraag minimaal een goed projectplan bevat, een begroting en dekkingsplan en een goede begeleidende brief bij je aanvraag. Bij het projectplan moet je je bovendien realiseren dat het niet allesomvattend hoeft te zijn, maar dat er wel een stuk of twaalf punten zijn die je moet toelichten.

Juist omdat het zo belangrijk is voor een succesvolle aanvraag helpt Fondswervingonline je vanuit elke regeling met het maken van een goed projectplan, een begroting en een goede begeleidende brief.

Groot voordeel is dat je hierdoor ook zonder relevante ervaring goede subsidieaanvragen kunt indienen.

Bovendien heb je hierdoor altijd inzicht in de lopende subsidieaanvragen en toegezegde bedragen, en kun je alle correspondentie met subsidieverstrekkers opslaan.

Zo vraag je subsidies of fondsen aan voor je organisatie of project

Er zijn talloze subsidiemogelijkheden organisaties en projecten.

Maar waar de ene organisatie zéér succesvol is bij het verwerven van subsidies en fondsen, ontvangt de andere keer op keer een afwijzing.

In dit uitgebreide artikel geven we je daarom een aantal tips én een lijstje met subsidies en fondsen, waarmee je direct aan de slag kunt.

Interviews met o.a. ervaren fondsenwervers

Fondswervingonline wil je graag inspireren! Daarom interviewen we regelmatig bevlogen professionals.

In dit interview is Annelie Lochtenbergh, teamleider Fondsenwerving van de Dierenbescherming, aan het woord. Zij vertelt hoe de vereniging aan financiële steun komt én hoe zij zorgt dat deze steun blijft.

Voor alles wat je niet weet over fondsenwerving

Iedereen die bezig is met fondsenwerving of het aanvragen van subsidies of fondsen heeft wel eens vragen.

Via onze dossiers heb je snel antwoord op al je vragen op het gebied van o.a. fondsenwerving, sponsoring, crowdfunding, het werven van en donateurs, etc. 
In 2019 gaan we onze dossiers verder uitbreiden.

Toegang tot 1936 subsidies en fondsen

De hoeveelheid subsidies en fondsen die voor je organisatie of project beschikbaar zijn kan per dag verschillen. Dagelijks voegen we namelijk nieuwe subsidies en fondsen toe en actualiseren we bestaande regelingen.

Dit zijn de 1936 actuele subsidies, fondsen en andere financiële regelingen die we momenteel opgenomen hebben.

Per regeling geven we de beschikking over alle informatie die nodig is voor een succesvolle aanvraag, incl. aanvraagformulieren, bijlagen, ect. etc.
Bovendien kun je vanuit Fondswervingonline vanuit elke regeling direct een aanvraag starten, óók zonder ervaring.

Als eerste op de hoogte van nieuwe subsidies en fondsen

Steeds vaker zie je dat het budget van een subsidieverstrekker (subsidieplafond) al is uitgeput voordat de aanvraagperiode is verstreken. 

Kortom: het is in sommige gevallen (afhankelijk van de aanvraagprocedure) superbelangrijk om direct nadat een aanvraagperiode geopend is een aanvraag in te dienen..

Als lid van Fondswervingonline kun je  "Mijn account > Mijn interessegebieden" alerts instellen zodat je automatisch een seintje krijgt als er nieuwe regelingen worden toegevoegd die echt relevant voor je zijn.