Sport recreatie en evenementen

75000 euro meer subsidie voor sportevenementen in Drenthe

Er is voor dit jaar 75000 euro extra subsidie beschikbaar voor sportevenementen in Drenthe. Hierdoor is er dit jaar 175.000 euro subsidie beschikbaar voor het organiseren van bovenregionale breedte- en/of topsportevenementen in de provincie Drenthe.

Subsidie voor sportevenementen in Drenthe

De subsidie heeft tot doel de organisatie van (breedte- en/of top)sportevenementen in de Provincie Drenthe mogelijk te maken.

Er kan o.a. subsidie worden verstrekt voor:

  • Het organiseren van een (top) sportevenement
  • Het organiseren van een (grootschalig) breedte-sportevenement
  • Het organiseren van een evenement gericht op sporten of gehandicaptensport
  • Het organiseren van een bid of aanbieding voor het binnenhalen van een sportevenement op bovenstaande gebieden

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje.

  • Subsidie wordt vooral verstrekt voor evenementen die vallen binnen de Drentse kernsporten
  • Ook andere sportevenementen kunnen in aanmerking komen voor een subsidie, zo lang deze voldoen aan de voorwaarden genoemd in deze regeling
  • Daarnaast dient het evenement minimaal te voldoen aan:
  • In het geval van een grootschalig (breedte- of top)sportevenement moet je aanvraag betrekking hebben op de door Drenthe aangewezen provinciale kernsporten of eenmalig grootschalig internationaal sportevenement, die deel uitmaken van een Nationaal of Internationale Wedstrijdkalender. Het evenement trekt een groot aantal bezoekers en/of deelnemers, waarbij als richtlijn geldt 750 deelnemers en/of 5000 bezoekers.
  • In het geval van een (top)sportevenement gaat het om een evenement dat bestaat uit een samenhangend geheel van wedstrijden gericht op bewegen met behoeften en mogelijkheden van de deelnemers als centraal uitgangspunt, waarbij sportverenigingen of andere sportorganisaties uit Drenthe zijn betrokken en algemeen toegankelijk voor bezoekers en deelnemers.
  • De aanvrager moet aannemelijk kunnen maken dat het evenement eenmalig is, ofwel op termijn levensvatbaar is zonder steun van overheidsfinanciering.
  • Het evenement vindt plaats in het kalenderjaar waarin de aanvraag tot subsidie is ingediend.

Subsidie

De subsidie bedraagt minimaal € 5.000,-- en maximaal € 25.000,-- en bedraagt nooit meer dan 25% van de begrotingskosten.

Subsidiabele kosten

  • De kosten van de organisatie van het sportevenement, de kosten die rechtstreeks verband houden met het sportevenement, zoals bijvoorbeeld organisatiekosten, materiaalkosten, promotiekosten en prijzengeld
  • De kosten van de organisatie van een spin-off programma voor, tijdens en na het sportevenement, gericht op het duurzaam versterken van de maatschappelijke winst en het genereren van economische spin-off. Daarbij dient de organisator of aanvrager bereid te zijn tot het aangaan van een partnership op het gebied van de maatschappelijke – en economische spin-off

Aanvragen

Ga naar de subsidie voor (top)sportevenementen in Drenthe

Andere subsidies en fondsen voor sport

Natuurlijk zijn er meer subsidies en fondsen voor sport en recreatie. Hieronder een aantal subsidieverstrekkers en fondsen die o.a. sportactiviteiten ondersteunen.

Gerelateerde fondsen en subsidies