Zorg en welzijn

Europese subsidie voor zorg in Dronten-West

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft besloten een Europese subsidie van 50.000 euro beschikbaar te stellen voor het gezondheidscentrum in de nieuwbouwwijk Dronten-West. De bijdrage is bedoeld om de huisvestingslasten voor de in het centrum gevestigde zorgpraktijken te verlagen.

Motivatie ondersteuning met Europese subsidie

Naast een huisartsenpraktijk biedt het wijkcentrum plaats aan een fysiotherapiepraktijk, maatschappelijke dienstverlening en een apotheek. Het gezondheidscentrum Dronten-West is in zijn vorm niet uniek. In Flevoland komen meer van dit soort centra voor. Het bijzondere aan dit gezondheidscentrum is dat de wijk Dronten-West nog niet af is, maar dat er nu toch al een voorziening is voor eerstelijns gezondheidszorg.

De reden om dit project Europees geld te ondersteunen is dat de zorgverleners nog geen volwaardige praktijk kunnen uitoefenen. Pas als de wijk volledig is afgebouwd, is er voldoende financieel draagvlak voor het centrum. Tegelijk is de huisartsenmarkt momenteel zodanig krap dat een situatie kan ontstaan waarbij veel inwoners van de wijk geen huisarts zouden kunnen krijgen, of dat bestaande huisartsen elders in Dronten meer patiënten zouden aannemen waardoor ze overbelast raken.