Ondernemen en investeren

Financiering startende en doorstartende ondernemers in Zeeland tot maximaal euro 35.000,-

De Provincie Zeeland vindt het belangrijk dat iedereen met ambitie een onderneming kan starten. Om dit vorm te geven draagt de provincie substantieel bij aan het project Microstarter Zeeland. Via dit project is het voor startende en doorstartende ondernemers in Zeeland mogelijk een microkrediet aan te vragen tot maximaal euro 35.000,-.

Microkrediet

Een microkrediet is een lening voor starters en doorstarters met onvoldoende kapitaal om een onderneming te starten. Dit bedrag wordt dus niet zomaar ter beschikking gesteld, maar moet weer worden terugbetaald. Op deze manier wordt vertrouwen, trots en onafhankelijkheid gecreëerd. Het project biedt ondernemers tevens begeleiding en coaching, want dit is minstens even belangrijk als geld.

Gedeputeerde Wiersma: 'Starters en doorstarters zijn van wezenlijk belang voor onze economie. Helaas zien we dat nog veel mensen onvoorbereid een bedrijfje starten en hierdoor vroegtijdig stranden. Microstarter Zeeland kan deze mensen helpen met bijvoorbeeld het schrijven van een goed businessplan.'

Andere initiatieven

Het project Microstarter is niet het enige initiatief dat de Provincie Zeeland subsidieert vanuit het economische beleid. Ondernemerschap en innovatie zijn ook kernwoorden in het huidige Provinciaal Sociaal- Economisch Beleidsplan (PSEB).

Naast startersregelingen zijn er ook tal van mogelijkheden voor bedrijven die willen innoveren. Deze regelingen zijn niet altijd bij iedereen bekend. Daarom worden deze vanaf komend voorjaar door de partners van het Innovatienetwerk Zeeland met een innovatiebus pro-actief bij de ondernemers onder de aandacht gebracht. 

Meer informatie

Microkredieten