Innovatie en technologie

Leuke subsidiemogelijkheden voor projecten op het gebied van toerisme in de provincie Utrecht

Via deze gloednieuwe subsidieregeling kun je met ingang van 1 december subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van toerisme in de provincie Utrecht. Wat deze subsidieregeling echt interessant maakt is dat er meerdere doelgroepen van deze subsidie gebruik kunnen maken, én de subsidieregeling ondersteuning van echt leuke projecten mogelijk maakt. Met name is interessant dat je niet per definitie werkzaam hoeft te zijn op het gebied van toerisme om een kansrijke subsidieaanvraag in te dienen.

Interessant door de brede mogelijkheden

Hoewel de subsidieregeling gericht is op toerisme, kent de regeling brede mogelijkheden. De subsidie kan hierdoor ook interessant zijn voor partijen die zich richten op bijvoorbeeld marketing en promotie, informatietechnologie, specialisten op het gebied van innovatie en product-marktcombinaties. Ook het soort organisaties dat gebruik kan maken van deze subsidie is breed. 

Welke subsidiebedragen zijn zoals van toepassing

Natuurlijk wil je weten of het loont om een project op te starten. Tot 2017 is er jaarlijks € 300.000 beschikbaar, hierna zal het subsidieplafonds opnieuw worden vastgesteld door de subsidieverstrekker.

Voor welke projecten kan ik subsidie aanvragen

Je kunt o.a. subsidie aanvragen voor onderstaande activiteiten. 

  • Merkversterking en groei van het aantal bezoekers en bestedingen in de provincie Utrecht. Het project richt zich op collectieve marketing en promotie met als doel meer bezoekers, richt zich op het internationale schaalniveau en kent o.a. een samenwerking met meerdere partners.
  • Innovatief toeristisch ondernemerschap in de provincie Utrecht. Wat ons betreft de meest interessante optie hier is dat het project de vindbaarheid van interessante informatie met bovenlokale relevantie voor recreanten en toeristen in de provincie Utrecht moet versterken en vernieuwende verdienmodellen en product-marktcombinaties moet opleveren.
  • Versterken en instandhouden landelijke routenetwerken in de provincie Utrecht.

Deze subsidie aanvragen

Je kunt tot 2019 jaarlijks in twee specifieke perioden (tenders) de subsidie aanvragen, in 2016 kun je nog één keer deze subsidie aanvragen.
Aanvragen kunnen in deze tenderperioden worden ingediend met behulp van een aanvraagformulier dat opvraagbaar is bij de subsidieverstrekker (zie onder).

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidie en de aanvraagperioden.