Maatschappij en samenleving

Nu subsidie aanvragen voor het bouwen of verbouwen van buurt- en dorpshuizen

Het kan moeilijk zijn om subsidies voor het bouwen, verbouwen of (her)inrichten van buurt- en dorpshuizen binnen te halen. Daarom is het interessant dat juist voor deze activiteiten subsidie aangevraagd kan worden. Je moet er wel redelijk snel bij zijn: je moet de subsidieaanvraag vóór 27 januari de deur uit doen.

Waar kun je zoal subsidie voor aanvragen

Je kunt subsidie aanvragen voor de bouw, verbouwing of inrichting of herinrichting van dorps- en buurthuizen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en activiteiten kunnen ontplooien.

Wat zijn de voorwaarden

Er zijn een aantal algemene voorwaarden waaraan je project moet voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Zo moet het buurt- of dorpshuis in Nederland staan, moet de aanvrager een rechtspersoon zijn (zoals bijvoorbeeld een stichting of vereniging) én moet het pand rolstoel toegankelijk zijn of gemaakt worden. Met name dat laatste is wel een specifiek iets, omdat de subsidieverstrekker daarop kan controleren.

Verder zijn er een aantal specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen mocht je subsidie willen aanvragen voor het bouw of het verbouwen van een dorps- of buurthuis. Zo moet het toekomstige pand wel exploitabel zijn en mag je nog niet begonnen zijn met de bouw of inrichting.

Aanvragen

Je kunt de subsidie online aanvragen, maar dit moet wel gebeuren vóór 27 januari a.s., dus enige spoed is geboden!

Mocht je de subsidie willen aanvragen dan kun je alvast beginnen de volgende dingen te verzamelen:

  • Kopie statuten van de stichting of vereniging voorzien van een handtekening van de notaris, recent (niet ouder dan 1 jaar)
  • Uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel
  • Meest recente jaarrekening (balans en resultatenrekening)

Meer informatie

Ga naar de subsidieverstrekker