Kunst, cultuur en media

Subsidie aanvagen bij Stichting Fortis Fonds Barneveld & Omstreken in 2008 niet meer mogelijk door situatie bij Fortis

Naar aanleiding van het besluit van Fortis dit jaar geen interimdividend uit te keren, heeft het bestuur van de Stichting Fortis Fonds Barneveld & Omstreken besloten voorlopig geen aanvragen in behandeling te nemen. Het indienen van een verzoek om een donatie is derhalve tijdelijk niet mogelijk.

Dividend Fortis

De Stichting is voor het doen van donaties afhankelijk van het dividend dat door Fortis wordt uitgekeerd. Tijdens de bekendmaking van de jaarresultaten van Fortis over 2008 ( in april 2009 ) zal tevens bekend worden of er dividend zal worden uitgekeerd. Tot die tijd zullen er geen ingekomen aanvragen positief kunnen worden beoordeeld. Reeds toegezegde donaties zullen ( zoals gebruikelijk ) worden uitgekeerd. ( 30-09-2008 ).

Fortis Fonds Barneveld en Omstreken

Sinds mei 1994 is de Stichting Fortis Fonds Barneveld & Omstreken actief in de gemeente Barneveld. Het Fonds is voortgekomen uit de vroegere Spaarbank van 1845, thans Fortis Bank, en verstrekt donaties op een breed maatschappelijk terrein.

Het Fortis Fonds Barneveld en Omstreken sluit daarmee nauw aan bij de idealen waaraan zij in 1845 als Spaarbank van 1845 in Barneveld haar ontstaan dankte. Idealen, die alles te maken hebben met de kwaliteit van het bestaan en die nog niets aan belang hebben ingeboet.

Stichting Fortis Fonds Barneveld & Omstreken wil de oorspronkelijke doelstellingen van de Spaarbank van 1845, later Bondsspaarbank,in nieuwe vormen nastreven door het verlenen van financiele steun - zonder tegenprestaties te bedingen - aan projecten van maatschappelijk belang in de regio Barneveld.

Doelgroep

Hierbij wordt een brede blik gehanteerd: Zorg en Welzijn, Natuur en Milieu, Kunst & Cultuur en Sport & Vrije tijd. U kunt bij dit fonds normaalgesproken dus subsidie aanvragen voor activiteiten op het gebied van Zorg en Welzijn, Natuur en Milieu, Kunst & Cultuur en Sport & Vrije tijd in Barneveld en omstreken.