Subsidie eigen regie of participatie van mensen met een langdurige beperking

Vanaf gisteren is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor projecten gericht op een structurele verbetering van eigen regie of participatie van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid, en hierdoor minder kwaliteit van leven ervaren.

Over de subsidie

De subsidie richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (eigen regie), sociale relaties heeft met anderen (participatie) en zich fysiek en mentaal goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden.

Het fonds ondersteunt daarom projecten die deze factoren positief beïnvloeden en waarbij de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat. 

Relevante subsidieaanvragen

Je subsidieaanvraag moet gericht zijn op de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking 

Je kun hierbij denken aan projecten die bijdragen aan het vergroten van competenties van de doelgroep of de begeleider/verzorger. Of het realiseren van een blijvend sociaal netwerk in de buurt of met gezonde leeftijdsgenoten op (sport)verenigingen, maar ook het bieden van structurele ondersteuning bijvoorbeeld door middel van coaches of ‘buddies’ voor de doelgroep.

Het fonds is specifiek op zoek naar projecten die een, al met succes in de praktijk toegepaste, methodiek of interventie inzetten. Daarnaast is borging een belangrijk aspect binnen deze projecten.

Subsidie aanvragen

Je kunt deze subsidie vanaf 17 september tot 15 oktober a.s online aanvragen.

Ga naar de subsidie.