Innovatie en technologie

Subsidie glastuinbouw via Marktintroductie energie innovaties MEI: 50 miljoen euro beschikbaar voor innovatie door tuinders

De huidige energieprijzen dwingen tuinders tot innovaties. Sinds vorig jaar heeft het ministerie van LNV EUR 50 miljoen toegekend vanuit de subsidieregeling Marktintroductie energie-innovaties - MEI. Van 1 september tot en met 15 oktober kunnen glastuinders subsidie aanvragen voor innovatieve energiesystemen.

Geschikte subsidieregeling

Tuinders moeten steeds creatiever omgaan met energie. De MEI subsidie is een geschikte regeling om die innovatieve ideeën te financieren. Sinds de eerste MEI openstelling vorig jaar is er totaal EUR 50 miljoen aan subsidie verleend aan de tuinbouwsector.

Vorig jaar was dat EUR 37 miljoen. Bij de eerste openstelling van dit jaar is er EUR 8 miljoen subsidie verleend voor semi-gesloten kassystemen. Overige energiesystemen kregen in totaal EUR 5,3 miljoen subsidie. Bedragen per project lopen uiteen van EUR 750.000 tot EUR 2 miljoen.

Subsidiebudget

Het subsidiebudget voor de tweede opstelling van dit jaar, in september, is EUR 13,5 miljoen. Hiervan is EUR 10 miljoen bestemd voor investeringen in semi-gesloten kassystemen en EUR 3,5 miljoen voor overige innovatieve energiesystemen.

Subsidie aanvragen

Subsidie aaanvragen kan van 1 september tot en met 15 oktober.