Innovatie en technologie

Subsidie innovatieve ideeën in de sport

Heb je revolutionaire ideeën op het gebied van (top)sport en bewegen dan moet je nu opletten. Er is namelijk € 50.000 subsidie per aanvraag beschikbaar voor vernieuwende ideeën die leiden tot concrete productinnovaties op het gebied van (top)sport en bewegen. Cool is bovendien dat de subsidieoproep zich met het oog op de komende Olympische spelen richt op revolutionaire ideeën die van grote invloed gaan zijn op de sportprestaties van de Nederlandse equipe tijdens deze Spelen. Aanvragen is mogelijk voor elke rechtspersoon.

Over de subsidie

Subsidie van in totaal maximaal € 250.000,- om de meest vernieuwende ideeën die leiden tot concrete productinnovaties op het gebied van (top)sport en bewegen mogelijk te maken. 

Met de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in het vooruitzicht richt deze subsidieoproep zich op revolutionaire ideeën die van grote invloed gaan zijn op de sportprestaties van de Nederlandse equipe tijdens deze Spelen.

In aanmerking voor financiering komen projectaanvragen die in een periode van 6 tot 18 maanden van idee tot een getest en werkend prototype komen.

Op tijd aanvragen

Enige haast is er wel geboden. Je moet je projectvoorstel uiterlijk 10 oktober indienen.

Voorwaarden

  • Projectaanvragen moeten in een periode van 6 tot 18 maanden van idee tot een getest en werkend prototype komen
  • Je moet aannemelijk kunnen maken dat je innovatie tegemoet komt aan een duidelijk gedefinieerde vraag of behoefte uit de topsport
  • De potentiële impact van de innovatie wordt aangetoond met data
  • Impact in de topsport
  • De innovatie leent zich voor een spin-off naar breedtesport en bewegen
  • De innovatie genereert de innovatie op middellange termijn economisch rendement en/of heeft deze een (potentiële) maatschappelijke waarde

Doelgroep

De hoofdaanvrager is een Nederlands rechtspersoon en tevens de rechthebbende van het voorstel. 

Subsidie

Per projectvoorstel kan maximaal €50.000,- worden aangevraagd. Het minimale aanvraagbedrag is €20.000,-.
De minimale looptijd van het voorstel is zes maanden. De maximale looptijd betreft 18 maanden.

Meer informatie

Ga naar de subsidieverstrekker.