Arbeid en werkgelegenheid

Subsidie om gemeenten te stimuleren ouder en/of lager opgeleid personeel op- of om te scholen

De subsidieregeling Scholingsregeling 2009-2010 richt zich op specifieke groepen van de gemeenten. Deze doelgroepen zijn ouderen (55 jaar en ouder) of lager opgeleiden (basisonderwijs, LBO, Ma of VMBO). Deze doelgroepen werden in de vorige scholingsregeling in beperkte mate bereikt.

Scholingsregeling Inzetbaarheid

De Scholingsregeling Inzetbaarheid is bedoeld om gemeenten te stimuleren ouder en/of lager opgeleid personeel te scholen. De investering is bedoeld om deze medewerkers langer en breder inzetbaar op de gemeentelijke arbeidsmarkt te houden. Wie kan subsidie aanvragen

  • Gemeentelijke overheidswerkgevers of gemeenschappelijke regelingen die onder de CAR of de CAR/UWO vallen kunnen subsidie aanvragen.
  • Leidinggevenden of een medewerker van de afdeling P&O dienen de aanvragen in. Individuele medewerkers kunnen geen aanvraag indienen.
  • U kunt subsidie aanvragen voor ouder of lager opgeleide medewerkers die onder de CAR of CAR/UWO vallen. Het gaat om medewerkers van 55 jaar en ouder of medewerkers met basisonderwijs, LBO, Mavo of VMBO.

Hoe hoog is de subsidie?

U krijgt per opleidingstraject 50% subsidie van de opleidingskosten tot een maximum subsidiebedrag van € 1500,-, zolang er budget voor deze regeling beschikbaar is. Zowel in 2009 als in 2010 is € 500.000 gereserveerd voor deze subsidieregeling. Uw gemeente kan in beide jaren subsidie aanvragen.

Uw subsidieaanvraag voor 2009 moet uiterlijk 31 december 2009 bij het A+O fonds ingediend zijn, uw subsidieaanvraag voor 2010 uiterlijk 31 december 2010. Per gemeente of gemeenschappelijke regeling is er een maximum toe te kennen subsidiebedrag vanuit deze stimuleringsregeling vastgesteld op basis van het aantal medewerkers (fte’s).