Maatschappij en samenleving

Subsidie voor aanpak huiselijk geweld in Goes

De gemeente Goes heeft van de provincie Zeeland een subsidie ontvangen van euro 14.096,00- voor de aanpak van huiselijk geweld. De gemeente subsidieert zelf de overige 50% van de kosten.

Toepassing subsidie

Met dit geld gaat de gemeente samen met de GGD Zeeland een methodiek ontwikkelen om gezinnen te herkennen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Een aantal scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs start in het najaar met een proef om de methodiek te implementeren. Na een half jaar wordt het project ingevoerd op alle basisscholen en het voortgezet onderwijs in Goes.

Vooruitlopend vinden er op 6 april twee voorlichtingsbijeenkomsten plaats om scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs te informeren over het protocol 'Hoe om te gaan met kindermishandeling?', dat het ministerie van OCW heeft opgesteld.

Projectplan 'Gedeelde zorg voor gezinnen met een verhoogd risico op kindermishandeling'

Deze activiteiten vloeien voort uit het projectplan 'Gedeelde zorg voor gezinnen met een verhoogd risico op kindermishandeling' dat door de GGD Zeeland is opgesteld in opdracht van de gemeente Goes. In de regionale nota gezondheidsbeleid Oosterschelderegio heeft de gemeente de aanpak van huiselijk geweld als lokaal speerpunt geformuleerd.

De gemeente Goes richt zich specifiek op preventieactiviteiten ten behoeve van de doelgroep jeugd en de bijbehorende intermediaire doelgroep.