Kunst, cultuur en media

Subsidie voor cultuurmanifestaties, onderwijs en educatie in Zeeland

Voilà, we trappen deze week af met een nieuw toegevoegde subsidiemogelijkheid voor o.a. cultuurmanifestaties, onderwijs en educatie. Het gaat om relatief kleine bedragen, maar wel vanuit drie bedrijfsfondsen. 

Beperken overlast en tonen sociale en maatschappelijke betrokkenheid

Gelukkig zien we het steeds vaker: financiële ondersteuning van sociaal-maatschappelijke non-profit initiatieven door het bedrijfsleven. Vaak gaat het hierbij om het tonen van sociaal-maatschappelijke betrokkenheid met de directe omgeving. Ook in dit geval is hiervan sprake, alleen is de "directe omgeving" hierbij opgerekt naar een hele provincie.

Het verstrekkende bedrijf wil zich hierbij opstellen als een een goede buur door enerzijds het beperken van eventuele overlast en anderzijds door ondersteuning van een aantal sociale en maatschappelijke activiteiten.

Gesubsidieerde projecten

Vanuit bovenstaande sociale en maatschappelijke betrokkenheid zijn een drietal fondsen beschikbaar gesteld voor kunst- en cultuurmanifestaties, onderwijs c.q. educatieve projecten en recreatieve en sportevenementen, welke in kleine bedragen worden verdeeld.

Vanuit deze fondsen zijn o.a. aanvragen van een cultuurprijs, een tennistoernooi, windmolens, restauratie van een molen, een oorlogsmuseum en beelden aan het water gesubsidieerd.

Ondersteuning van organisaties met een winstoogmerk, individuen en activiteiten met een politiek of religieus karakter zijn uitgesloten van ondersteuning.

Criteria 

Criteria voor onze keuzes zijn o.a. het gemeenschappelijke en openbare karakter, de verwezenlijking van nieuwe initiatieven, het sociale- of culturele draagvlak in de omgeving en geografisch spreiding van het project.

Aanvragen

Je kunt schriftelijk een donatie aanvragen.