Maatschappij en samenleving

Verenigingen in Weert kunnen geld voor hun kas verdienen

Door de verkoop van Anjerloten kunnen verenigingen en stichtingen in Weert op een eenvoudige manier extra geld voor hun kas binnen halen.

Bijdrage uit de pot van het Anjerfonds

Verenigingen ontvangen 1/3 deel van de opbrengst van de verkochte loten. Daarnaast kunnen verenigingen en stichtingen die zich inspannen voor het behoud van cultuur en natuur in Limburg in aanmerking komen voor een bijdrage uit de pot van het Anjerfonds. Dat laatste kan echter alleen als er via de lotenverkoop ook geld binnenkomt bij het Anjerfonds. Vandaar dat verenigingen worden opgeroepen zich te melden voor de verkoop van deze loten.

Verkoopperiode

De verkoopperiode vindt plaats van 29 mei tot en met 19 juni a.s. Anjerloten kosten euro 1,-. Het bedrag dat de verenigingen daarvan ontvangen is vastgesteld op euro 0,35. Verenigingen wordt verzocht uiterlijk 7 april a.s. door te geven of zij aan de verkoop willen deelnemen en hoeveel loten zij willen afnemen. 

Subsidies

Diverse verenigingen en stichtingen in de gemeente Weert hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van de subsidies van het Anjerfonds. In de afgelopen 5 jaar is een totaalbedrag van euro 68.659,- aan subsidie versterkt aan verenigingen in de gemeente Weert. Daarnaast zijn vorig jaar vier prijzen uit de loterij in Weert gevallen. De trekking van de Anjerloterij is op 15 september 2005. Met de loterij zijn 100 prijzen te winnen, waarvan de hoofdprijs een droomreis is ter waarde van euro 10.000,-.