Kunst, cultuur en media

Wellicht laatste kans tot aanvragen incidenteel cultuurbudget in 2019

Wanneer je bezig bent met een project dat betrekking heeft op amateurkunst of erfgoed in de provincie Groningen dan kun je hier mogelijk subsidie voor aanvragen. Na de aanvraagronde van 15 maart is er voor 2019 nog maximaal € 143.000 beschikbaar. Mogelijk is de ronde van 15 mei de laatste ronde in verband met het bereiken van het subsidieplafond.

Over de subsidie

De subsidie is gericht op het stimuleren van projecten op het terrein van amateurkunst en erfgoed, gericht op één of meerdere van de volgende specifieke doelen:

  • Stimuleren van participatie: actieve deelname aan culturele activiteiten
  • Stimuleren van presentatie erfgoed van de provincie Groningen
  • Stimuleren van publieksbereik
  • Bevorderen van innovatie: nieuwe bovenlokale initiatieven of doorontwikkeling ervan
  • Bevorderen van (inter)nationale en regionale samenwerking: met concreet resultaat ten behoeve van Groningen en haar inwoners
  • Kennisvermeerdering/kennisdeling/bewustwording

Doelgroep

Rechtspersonen die bovengenoemde activiteiten ontwikkelen in de provincie Groningen.

Voorwaarden

  1. De activiteit heeft betrekking op amateurkunst en/of erfgoed. Activiteiten op het terrein van de professionele kunsten kunnen worden ingediend bij de Kunstraad en zijn uitgesloten van subsidiëring op grond van deze regeling.
  2. Aanvragers tonen in het projectplan overtuigend aan dat het project op regionaal (bovenlokaal) of provinciaal niveau georganiseerd is. Dit kan door middel van een beschrijving van herkomst en inzet van samenwerkingspartners en/of van de actieve deelnemers.
  3. De activiteit heeft betrekking op een doelgroep of herkomst van deelnemers die voor een substantieel deel uit de provincie Groningen komt/komen.
  4. Aanvragers tonen in het projectplan concreet aan hoe de samenwerking is vorm gegeven, met wie wordt samengewerkt en tot welke resultaten dit leidt om de genoemde doelen te realiseren.
  5. De activiteit is publiekelijk toegankelijk.
  6. Aanvragers nemen in het projectplan een onderdeel op dat gaat over de in te zetten communicatie (media) en de verwachte publieksaantallen. Dit onderdeel in het projectplan is meer uitgebreid naargelang de omvang van de activiteit.
  7. De activiteit is aanvullend op het bestaande aanbod in de regio en - indien relevant - op andere programma's c.q. subsidieregelingen
  8. Aanvragers nemen indien relevant voorafgaand aan het indienen van de aanvraag contact op met de stichting De Verhalen van Groningen in verband met het gebruik van content en/of media en in verband met de agendafunctie van de stichting / Markting Groningen.
  9. De activiteit waarvoor subsidie wordt aangevraagd staat in een redelijke verhouding tot de begroting en de gevraagde subsidie (bijvoorbeeld te relateren aan het aantal actieve deelnemers aan amateurkunst en/of erfgoedpresentaties)
  10. Er is in het dekkingsplan sprake van substantiële cofinanciering van de betreffende gemeente(n) waar het project plaatsvindt en van andere partijen.
  11. Uit de aanvraag blijkt duidelijk dat de mogelijkheden voor het verwerven van inkomsten, naast de subsidieaanvraag bij de provincie, optimaal zijn benut
  12. Voor het publieksbereik worden gegevens opgenomen met betrekking tot het fysieke publieksbereik, tenzij het project zodanig is ingericht dat digitaal publieksbereik het doel is.
  13. Als er sprake is van het ontwikkelen van een website wordt overtuigend aangetoond dat een zelfstandige website noodzakelijk is en zo ja, hoe (de informatie op) deze website voor de toekomst up to date wordt gehouden en beheerd.
  14. Projecten komen maximaal drie keer voor een subsidie in aanmerking tijdens de looptijd van deze regeling. Indien dezelfde aanvrager voor eenzelfde soort project een tweede of derde keer subsidie aanvraagt, is een vereiste dat er een ontwikkeling van het project zichtbaar is.

Subsidie

De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 60.000. Er wordt uitsluitend subsidie verstrekt indien de hoogte van de subsidie ten minste € 15.000 bedraagt. 

Na de aanvraagronde van 15 januari is er voor 2019 nog € 226.000 beschikbaar.

Aanvragen

Ga naar de subsidie.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden