Nieuwe subsidiemogelijkheden voor milieu- en gezondheidsprojecten

Klimaat - Afrika

Sinds 8 maart dit jaar biedt een nieuw opgericht fonds kansen voor organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid en de gezondheidszorg voor visueel beperkten in Nederland en in ontwikkelingslanden. Het doel: een groenere toekomst en een beter leven voor iedereen, waar dan ook.

De impact van klimaatverandering is onmiskenbaar, en de noodzaak voor innovatieve oplossingen in zowel milieu als gezondheidszorg wordt steeds urgenter. Een nieuw fonds dat recentelijk zijn deuren opende, zet zich in om precies deze uitdagingen aan te gaan. De focus ligt op het ondersteunen van projecten die bijdragen aan natuurbehoud, duurzaamheid, en de zorg voor visueel beperkten.

Wat biedt het fonds?

Dit fonds ondersteunt projecten wereldwijd die streven naar:

  • Bescherming en duurzaamheid van natuur en milieu
    Denk hierbij aan initiatieven die innovatieve landbouwtechnieken en duurzame energiebronnen ontwikkelen.
    Vooral in ontwikkelingslanden, waar de gevolgen van klimaatverandering diep ingrijpen in de gemeenschappen en hun leefomstandigheden.
  • Verbetering van de gezondheidszorg voor visueel beperkten
  • Hierbij kun je denken aan projecten die de integratie en het welzijn van visueel beperkten in de samenleving bevorderen, met speciale aandacht voor Nederland.

Doelgroep en aanvraagcriteria

Het fonds richt zich op Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's) die actief zijn binnen de thema's van het fonds. Aanvragers moeten erkend zijn als ANBI en projecten dienen in lijn te zijn met de doelstellingen van het fonds.

Commerciële entiteiten zijn uitgesloten van financiering.

Van beleidsplan tot praktijk

In het recent gepubliceerde beleidsplan van het fonds ligt een sterke nadruk op innovatie en duurzaamheid.

Er wordt gezocht naar projecten die zowel op korte als lange termijn impact kunnen hebben.

Belangrijk is dat deze projecten niet alleen een directe bijdrage leveren aan het milieu of de zorg voor visueel beperkten, maar ook duurzaam zijn opgezet om toekomstige generaties te blijven ondersteunen.

Je project indienen

Aanvragen moeten schriftelijk worden ingediend, vergezeld van een duidelijk projectvoorstel en een gedetailleerde begroting.

Het bestuur van het fonds evalueert jaarlijks de aanvragen en maakt een zorgvuldige selectie gebaseerd op de doelstellingen en het potentieel van de voorgestelde projecten.

Ben je klaar om een verschil te maken?

Met de juiste ideeën en de wil om te veranderen, kan jouw organisatie een sleutelrol spelen in de transitie naar een duurzamere wereld en verbeterde zorg voor visueel beperkten. Ontdek hieronder meer over hoe je jouw project kunt indienen.

Meer informatie of deze subsidie aanvragen