Ondernemen en investeren

Euro 2 miljoen subsidie beschikbaar voor investeerders Nederlandse Antillen

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt voor dit jaar euro 2 miljoen subsidie beschikbaar voor niet-Antilliaanse bedrijven die een intensieve en duurzame commerciële samenwerking aan willen gaan met een Antilliaans bedrijf.

Subsidie Programma Samenwerking Nederlandse Antillen

De Nederlandse overheid wil met het PSNA-programma (Programma Samenwerking Nederlandse Antillen) investeringsrisicos verlagen, opdat toekomstige investeringen in de Nederlandse Antillen gegenereerd worden.

Indienen projectvoorstel subsidie

Ondernemers die plannen hebben op de eilanden Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius of Saba, kunnen tot woensdag 1 juni 2005 (12:00 uur Ned. tijd) hun projectvoorstel indienen bij de EVD, de organisatie die het PSNA-programma uitvoert. Op 2 mei vindt er bij de EVD in Den Haag een voorlichtings-bijeenkomst plaats, waar ondernemers alles over hun mogelijkheden te weten kunnen komen.

Financiële ondersteuning

De financiële vergoeding die PSNA biedt aan de samenwerkingsprojecten bestaat uit 60% van de totale projectkosten. De maximale PSNA-projectbijdrage is euro 750.000. De samenwerkingsvoorstellen die in aanmerking komen voor deze financiële vergoeding moeten voldoen aan eisen op het gebied van vervolginvesteringen en ontwikkelingsrelevantie. De projecten moeten bijdragen aan de economische ontwikkeling van de Nederlandse Antillen.

Sectoren

In overleg met de Antilliaanse overheid zijn de volgende sectoren gedefinieerd waarbinnen projecten kunnen worden ingediend:

  • Toerisme;
  • Logistieke en maritieme dienstverlening;
  • ICT;
  • Duurzame energie en milieu;
  • Agro;
  • Industrie.